tirsdag 31. august 2021

littkrs.no S02E03: Morten Langeland prater med Endre Ruset og Harry Man

 


Poetene Endre Ruset og Harry Man har i samarbeid skrevet diksamlingen Deretter. Samarbeidet har pågått over fire år, der tekst, visuell profil og komposisjon er blitt utvekslet og utviklet i fellesskap. Det er kanskje mest presist å beskrive boken som et «samskrift», skrevet for et norsk originalverk i diktform. Samlingen kommer også ut på engelsk, i en forkortet utgave, under tittelen Thereafter (Hercules Editions). Diktene i Deretter springer ut av vitnebeskrivelser fra terrorangrepet og tiltalebeslutningen fra 22. juli-rettssaken. Tekstene går samtidig i dialog med sorgdiktning fra litteraturhistorien.


Forfatter Morten Langeland intervjuer Endre Ruset og Harry Man om samarbeidet.


Podkasten kan høres her på våre hjemmesider, eller ute på tur via din foretrukne plattform (Acast, Spotify, iTunes, Google podcast, Apple podcast, osv).


OBS! Litteraturhuset i Kristiansand eier kun to mikrofoner. Endre og Harry måtte derfor dele mikrofon, og lydnivåene er derfor til tider litt varierte. Vår produsent mener likevel lyden er helt akseptabel, og at det finnes mange andre litteraturpodkaster der ute med mye verre lydkvalitet. Uansett, nå er du advart, og samtalen er så bra at det er verdt det. Lover.


littkrs.no utgis med støtte fra Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og Norsk Forfattersentrum.