lørdag 28. oktober 2017

Jørgen "Joddski" Nordeng // Bokslippturné // Kristiansand

Jørgen «JoddskI» Nordeng debuterer som forfatter i høst med «Full Sirkel», som kommer på Cappelen Damm. Nordlandstrompeten slo igjennom med Tungtvann rett før årtusenskiftet, og har siden vært en av de mest markante skikkelsene i norsk rap.

Nå har han reist til USA og oppsøkt 21 av sine barndomshelter. Full sirkel er resultatet, og handler om hiphopens inntog i Norge, via disse 21 møtene. Joddski reiste til LA, New York, Philadelphia og San Fransisco-området, og traff folk som ga ut banebrytende utgivelser i hiphopens første par tiår, frem til 1996. Fra Kurtis Blow til Kool G Rap til Funkdoobiest og Lost Boyz, alt med Ørnes, Bodø og Oslos rapmiljø som bakteppe.

Intervjuer: André «Son of Light» Hadland
DJ: Joddski

Etterfest samme sted med DJ Joddski.

Son Of Light fra Mandal, tidligere kjent som N-Light-N skal ha vært grunnen til at Joddski sluttet å rappe på engelsk på slutten av 90-tallet, og slo igjennom sammen med Tommy Tee i 1997. Han er kjent for sin litterære lidenskap, og er et naturlig valg som bokbader, når Joddski skal fortelle historien på Sørlandet. Arrangementet er støttet av Cultiva Ekspress.